Current Obsession // Neck Scarf

image

Bron foto’s, Links: Vanessa Jackman via WhoWhatWear – Midden: The Fashion Eaters via WhoWhatWear – Rechts: Look De Pernille via WhoWhatWear

De neck scarf (ook wel necker chief) is momenteel een absolute mode obsessie van mij. Het maakt je outfit meer interessant en je krijgt automatisch die ‘French chic vibe’.

Ik zie het heel veel voorbij komen bij Leandra Medine van Man Repeller (lees mijn artikel over haar hier), zij rockt de neck scarf al jaren. Maar de laatste tijd zie ik het steeds bij meer bloggers voorbij komen, zoals Danielle Bernstein van We Wore What en Noor de Groot van Queen of Jetlags.

Misschien is je eerste gedachte bij deze accessoire: kakkersjaal. Ik vind deze associatie volkomen begrijpelijk hoor, het sjaaltje voldoet wel aan het vestje-over-polo-geknoopt stijltje. En bij Gooische Vrouwen heb je vast wel Willemijn met een nek sjaal zien rondlopen. Maar zoals we bij de Birkenstocks ook het opa-met-witte-sokken-in-sandalen beeld moeten wegdenken, moeten we ook de kakkersjaal vergeten. Want de echt fashion babes weten een necker chief heel leuk te combineren.

Ik heb verschillende varianten voorbij zien komen zoals zijde maar ook bandana’s als neck scarf. Zelf heb ik wel nog wat bandana’s ergens liggen, maar die zijn in felle kleuren, niet echt mijn ding. Dus ik moet nog op zoek naar een mooie necker chief en ik denk er wel eentje te vinden in een vintage winkeltje in Amsterdam.

image

Bron foto: Billie Rose Blog

Je ziet dat deze sjaals veel gecombineerd wordt met streepjes waardoor je outfit nog meer die ‘French vibe’ krijgt. Rode lippen en ballerina’s erbij en je kunt jezelf bijna een Parisienne noemen ;)

 Wat vind jij van de necker chief?

XO Eva

 

3 Comments

 1. Judith 18 augustus 2015

  Hi. Leuk artikel. De necker chief vind ik alleen leuk als je eronder wat huid ziet, zoals bij de eerste foto links (Vanessa Jackman). Anders blijf ik hem tuttig vinden en een hoog Willemijn-gehalte. x

  Beantwoorden
  • EvaGabrielle 20 augustus 2015

   Dankjewel en ik ben het met je eens Judith! X

   Beantwoorden
   • Judith 21 augustus 2015

    O wat fijn, dat een fashionista dezelfde mening heeft! xx

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>