That 70’s Style

De grootste trend op het moment is kleding jaren 70, ik ga jullie iets over de geschiedenis van de stijl in de jaren 70 vertellen. Bye skinny jeans, hello flared jeans

b7b301a4db33ca8bbca8e55359957d9a

Bron foto: Vogue.com

In het begin van de jaren 70 werden de rokjes korter dan ooit (mini). Rond 1975 kozen vrouwen voor knielange klokrokken en plooirokken (midi). Ook rokken en jurken tot op de grond (maxi) werden populair in de mode van de jaren 70. Brillen werden voor het eerst een modeaccessoire. Er kwam een groter aanbod in monturen en ook de kleuren werden moderner; wit, roze en lichtblauw waren populair naast het gewone bruin en zwart. Zelfs de glazen kregen een tintje, vooral roze en geel. Meestal waren de brillen erg groot.

De hippie-stijl van de jaren 60 groeide in de jaren 70 door. Hippies gingen zich verdiepen in Oosterse culturen en daarmee werden steeds meer exotische kledingstukken ontdekt die in het Westen nog nooit gezien waren (zoals kaftans en kimono’s). De hippiebeweging maakte veel van haar kleding zelf.

Charlie-s-Angels-charlies-angels-tv-10002806-521-700

Bron foto: Banditblog.com

Later werd de disco met bij behorende kleding populair. Mede door de disco werd de minirok vervangen door hotpants, een hele korte spijkerbroek. Die comfortabeler was om bijvoorbeeld te roller-skaten. Deze hotpants werden vaak gecombineerd met vierkanten hakken of plateau clogs (klompen). Hierdoor leken de benen langer. Maar hotpants werden ook gecombineerd met  lange kreukelslakleren laarzen. Ook kenmerkend voor de disco waren de uitlopende pijpen bij jeans maar bijvoorbeeld ook jumpsuits. Ze moesten zo strak mogelijk om de heup zitten en bij de enkels heel wijd.

Bron foto: brigittebardot.canalblog.com

Bron foto: klik hier

Denim (spijkerstof) werd niet alleen voor jeans gebruikt maar ook voor een hele boel andere dingen (zoals tassen en kussens) en werd gedragen door iedereen. Designers zoals Calvin Klein kwamen met de designer jeans. Hiervan was de kwaliteit veel beter was.

Vivienne Westwood ontwikkelt in de jaren 70 een nieuwe subcultuur: Punk. Een aantal kenmerken van deze subcultuur is gescheurde kleding, veiligheidsspelden, hanenkammen en zwart leer. Het doel was om de maatschappij de choqueren en hun offensieve houding tegenover misstanden in de maatschappij te laten zien.

VOORKANT

Moodboard over de 70’s zelf gemaakt met PickMonkey

Bron foto’s in het moodboard: Fashion SoupWonderland Magazine – Harper’s Bazaar – LP Cover Lover – Style.com – Instyle.com – Trendhunter - Vanessa Jackman – Vogue.com – Style.com – Rookiemag.com – BuzzFeed

De kleding die bij de stijl van de jaren 70 passen:

  • Hotpants
  • Flared pants
  • Plateuschoenen
  • Zonnebrillen met grote gekleurde monturen en gekleurde glazen
  • Mini, midi en maxi rokken
  • Grote hoeden
  • Suede jasjes
  • Truitjes en shirtjes met hoge kraag of col
  • Broekpakken (ook voor vrouwen)

De 70’s zagen we de afgelopen tijd op de catwalk bij merken als Saint Laurent, Chloé en Derek Lam. En bij highstreet stores als H&M, Zara en Mango

Wat vind jij van de stijl van de jaren 70?

XO Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>